Tervetuloa

Hei,

Koulutukseltani olen fysioterapeutti amk, osteopaatti amk, koulutettu hieroja sekä personal trainer. Olen tehnyt töitä tuki- ja liikuntaelinvaivojen parissa 
vuodesta 2015 valmistuttuani urheiluhierojaksi Pirkanmaan Urheiluhierojakoulusta. Suoraan valmistumisen jälkeen aloitin yritystoimintani Tampereella, samalla työskennellen silloisen Manse PP:n Miesten ykköspesisjoukkueen virallisena urheiluhierojana kaudet 2014-2016. Osteopaatiksi valmistuin Metropolian ammattikorkeakoulusta keväällä 2020 ja fysioterapeutiksi valmistuin samasta koulusta talvella 2024. Fysioterapiaopintojeni kohokohtia oli päästä suorittamaan työharjoitteluita HIFK:n miesten jääkiekkojoukkueessa sekä HIFK:n miesten jalkapallojoukkueessa. Valmistuttuani fysioterapeutiksi jatkoin työskentelyä HIFK:n miesten jääkiekkojoukkueessa. Oma kilpaurheilutausta keskittyy pesäpalloon, jääkiekkoon ja yleisurheiluun. Kilpaurheilu on loppunut, ja vaihtunut monipuoliseen harrasteluun pallopelien sekä voimaharjoittelun osalta. Olen myös soutanut useasti kesäisin Sulkavan suursouduissa 70km:n kilpailumatkan.

Hoidoissani yhdistyvät manuaalisen terapian ja kuntouttavan harjoittelun parhaat puolet. Terapeuttisella harjoittelulla pyritään parantamaan ihmisen toimintakykyä ja toimintarajoitteita, vaikuttamalla ihmisen fyysisiin ominaisuuksiin ja kipuun. Manuaalisella terapialla käsitetään yleisesti nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiohoidot sekä hieronnan eri tekniikat. Manuaalisten menetelmien tavoitteena on ensisijaisesti kivun lievittäminen ja nivelen optimaalisen liikkeen palauttaminen. Perustan työni tutkittuun tietoon ja päivitän jatkuvasti osaamistani.

Vastaanotoltani apua ovat saaneet lukuisat eri lajijen ammattiurheilijat, kuntoilijat, sekä toimistotyöläiset. Työskentelen Kauppakeskus Kaaressa Terveyskulmassa (Easyfit, 3krs.).
Koulutus:

Osteopaatti amk (2016-2020) 
Fysioterapeutti amk (2022- 2024)
Koulutettu hieroja, urheiluhierojaAmmatillinen lisäkouluttautuminen:

Liiikuntalääketieteen ja valmennuksen erikoistumisopinnot 30 op
 • Orientaatio näyttöön perustuvaan liikuntalääketieteeseen ja valmennukseen
 • Liikunta- ja urheiluvammat näytön valossa
 • Näyttöön perustuva valmennus
 • Huippu-urheilun erityiskysymyksiä
 • Fyysisen suorituskyvyn mittaaminen ja optimointi
 • Kehittämistehtävä

Urheilu Mehiläisen Asiantuntijakongressi 2020 
 • Urheilijan nivusvaivat, Urheilijoiden polvivaivat, Urheilijan nilkka- ja jalkaterävaivat, Urheilijan olkapäävaivat
Urheilu Mehiläisen Asiantuntijakongressi 2021
 • Urheilijan ylikuormitus ja palautuminen, Liikunta ja urheilu kasvuiässä ja ikääntyessä, Urheilevien naisten erityispiirteet, Urheilijan selkä
Alaselkäkivun moderni kliininen päättely & Cognitive Funktional Therapy (CFT) 
 • Jerry Ketola, osteopaatti, liikuntalääketieteen TtM
Movedoc- Yläraajan tendinopatiat 
 • Olkapään tendinopatia, kyynärpään lateraalinen ja mediaalinen tendinopatia
Movedoc- Alaraajan tendinopatiat
 • Gluteaalinen tendinopatia, hamstring-tendinopatia, patellajänteen tendinopatia, akilleksen tendinopatia sekä plantaarinen faskiopatia.
OmaKuntoutus- Tendinopatian taustat ja hoito 
 • esim. akillesjännetulehdus, plantaarifaskiitti, tenniskyynärpää
LymphaTouch- Urheiluvammojen kuntoutuksen näkökulmia
Dry needling professional (kuivaneuloitus) 
Personal trainer (FISAF/EHFA) & ACE-CPT Personal Trainer koulutus

Dynamic Taping - SportcareTervetuloa!

Copyright (c)2024, Fysioterapeutti & Osteopaatti Panu Leijala